ליסינג
כיום ניתן למצוא בקלות חברת ליסינג המתמחה בליסינג לעסקים כמו גם בליסינג למגזר פרטי אך ישנם לא מעט הבדלים בין חברת ליסינג אחת לאחרת. במאמר הקודם עסקנו בשני גורמים עיקריים בהם יש להתמקד. הראשון היה כוח המיקוח שלנו המאפשר לנו לבדוק מחירים בין החברות השונות. הכוונה היא גם לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה, את הריביות והעמלות החודשיות שעלולות להשתנות עם הזמן, האם הטסט השנתי לרכב כלול וכיוצא באלה. הגורם השני היה החוזה שיש לקרוא היטב ולהכיר לפני החתימה. האם יש אפשרות יציאה, מה קורה במקרה ואין באפשרותכם להמשיך לשלם את העלויות החודשיות ועוד.
מסלולי ליסינג
לאחר שהבנו כיצד להשוות בין חברות הליסינג השונות כדאי לדעת מי למעשה משלם לאותה חברת ליסינג. כדי להחליט זאת עלינו להבין כי ישנם שני מסלולים עיקריים – ליסינג פרטי מול ליסינג לעסקים.
- ליסינג לעסקים – ליסינג זה נועד בעיקר לרכבי חברה. ישנם לא מעט בעלי מקצוע אשר צריכים להסתובב במשך היום ולהגיע לבתי עסק של לקוחות. כך לדוגמא אנשי מכירות אשר נאלצים לנסוע מעיר לעיר במהלך יום העבודה שלהם ועל כן בוחר המעסיק לשלם עבור רכב ליסינג שיהיה צמוד אליהם לאורך יום העבודה. עם הזמן, גילו מעסיקים רבים כי ליסינג לעסקים יכול לשמש גם כתמריץ חיובי עבור מנהלים ואנשי צוות אשר החברה רוצה להביע את הערכתם. מדובר בשיפור תנאים ולפעמים בשובר שוויון כאשר חברה מעוניינת שאדם מסוים יעבוד אצלה ורוצה להציע לו את ההצעה האופטימליות ביותר עבורו.
- ליסינג לפרטיים – בגלל האטרקטיביות הרבה בעסקת ליסינג, גם המגזר הפרטי הבין מזמן שישנם תועלות לרכישת רכב בתשלומים על פני השגת הון ראשוני לרכישה. על כן, רבים אשר אינם עומדים בקריטריונים אשר המעסיק מעמיד להם, בוחרים לגשת באופן עצמאי לחברת ליסינג אחת או אחרת ובוחרים להוציא עסקה שכזו על מכונית חדשה שלא היו יכולים לרכוש באף דרך אחרת.
לסיכום, רק לאחר שמבינים את תחום הליסינג על בוריו כדאי לצאת לשוק ולבדוק את האפשרויות העומדות לפניכם. אל תשכחו שידע זה כוח וככל שתדעו יותר, כך תרוויחו יותר.